Скандальний одеський символ "Якір-серце" подарують японському місту

Дизайн логотипа належить російському дизайнеру Артемію Лебедєву, який відкрито підтримує агресію РФ

Туристичний символ Одеси "Якір-серце", навколо якого точаться скандали, передадуть в дар місту-побратиму Йокогамі. Мер міста Геннадій Труханов вважає, що такий подарунок виступить у якості символу чудових і довгих відносин між нашими містами.

Про такі наміри повідомив мер Одеси Геннадій Труханов. 

Ця скульптура є лише незначним знаком вдячності за всебічну підтримку у такий скрутний час, - сказав Труханов. 

Під час зустрічі з мером міста Йокогама Одеський міський голова  передав табличку пану Такехару Яманака для майбутнього її встановлення на фундаменті "Якоря-серця".

Що не так з символом? 

Логотип замовили на кошти асоціації туризму Одеси у 2012 році. Його розробляли як туристичний символ міста, який встановлено в багатьох країнах світу. Проте голова студії, в якій розробили логотип міста, Артемій Лебедєв, з 2014 року активно підтримує російську окупацію Криму та засуджує Революцію гідності.

У березні 2017 року Артемію на п'ять років заборонили в'їзд до країни за "діяльність, спрямовану на шкоду національним інтересам у сфері інформаційної безпеки". Він намагався оскаржити це рішення, але суд залишив його без змін. У січні 2022 року дизайнер потрапив під санкції України.

Після початку війни Лебедєв підтримав дії росіян й, навіть, відвідав територію окупованого заводу "Азовсталь" де сфотографувався на даху Запорізької АЕС.
Np038AlwE9AwcNMU9WpsEm6t6.jpg

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Японія допомагатиме відновлювати критичну інфраструктуру Одеси. Мер Одеси Геннадій Труханов підписав меморандум з Йокогамою







Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися