В Одесі на Французькому бульварі будівлі та ресторан хочуть повернути громаді

Чиновники запевняють, що недбалість власника може призвести до знищення пам'ятника архітектури

Одеська обласна рада підготувала позов, щодо розірвання договору купівлі-продажу будівель на Французькому бульварі, 85 в Одесі. Чиновники запевняють, що недбалість власника може призвести до знищення пам'ятника архітектури.

Про це повідомляє Одеська обласна рада у Facebook.

В раді наголосили, що встановлено грубі факти невиконання істотних умов договору купівлі-продажу частини комплексу будинку представництв в Одесі, які були відчужені у 2015 році. 

Ми не зупинимося. Все, що було незаконно відчужено за попередніх скликань обласної ради, буде обов’язково повернено у спільну власність громад і збережено, — підкреслив голова Одеської обласної ради Григорій Діденко.

Ще у 2021 році виникло питання щодо юридичного статусу будівлі. Але тоді голова облпрокуратури Сергій Костенко запевняв, що претензій до ресторану у них немає. Поки тривають судові розгляди, ресторатор Савелій Лібкін стверджував, що придбав пам'ятку архітектури та ділянку землі на Французькому бульварі чесно та називає дії правоохоронців тиском. За його словами, право власності на будинок під ресторан на території Чкалівського санаторію він легально отримав у 2018 році, хоча ресторан розпочав роботу ще у 2004. Раніше особняк ХІХ століття перебував у державній власності.

Нагадаємо, на порталі "Коментарі" писали, що Господарський суд Одеської області задовольнив позов Київської прокуратури та забрав назад у малого приватного підприємства "Картас" у державну власність землі.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися