В Одесі планують демонтувати меморіальну дошку російському письменнику

Також найближчим часом буде розглянуто питання про демонтаж пам'ятника юному Леніну.

В Одесі готуються демонтувати меморіальну дошку російському письменнику  Максиму Горькому. Вона розташована за адресою Ланжеронівський узвіз, 2. Саме тут письменник проживав у 1891 році. 

Про це повідомляють на сторінці "Декомунізація. Україна".

Демонтаж буде здійснено у відповідності до протокольних доручень, наданих за результатами засідання історико-топонімічної комісії, — повідомив в.о. директора департаменту Іван Ліптуга.

picture

Перша зустріч Горького з Одесою відбулася в серпні 1891 року. Його одеські враження лягли в основу "Челкаша" та інших оповідань письменника, в яких він намалював картину підневільної праці в порту, який поневоляв людей.

Також найближчим часом мають розглянути питання про демонтаж пам’ятника юному Леніну на вул. Костанді, 4. 

Як повідомляється, в Одесі члени історико-топонімічної комісії рекомендуватимуть депутатам міської ради змінити назви деяких вулиць та парків. Серед запропонованих до змін є й парк імені Горького. Також в Одесі пропонують перейменувати 2 райони міста.

Нагадаємо, на порталі "Коментарі" писали, як після скандалу у волонтерському центрі Одеси на базі видавництва "Чорномор'я" волонтери вийшли під стіни Одеської військової адміністрації й плетуть сітки просто неба.  До такого вчинку люди вдалися, адже залишились без місця для роботи.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися