Братчук повідомив, що російські окупанти готуються до нових ракетних ударів

Саме для розвідки росіяни запускають іранські безпілотники

Активізація російської розвідки може свідчити, що противник готується до нової масованої ракетної атаки. Про пошуки нової тактики свідчить й вже регулярні атаки Одещини. 

Про це в ефірі телемарафону розповів речник Одеської ОВА Сергій Братчук у п'ятницю, 24 березня.

За його словами, саме для розвідки російські окупанти запускають іранські безпілотники, проте це не єдина небезпека для України. Зокрема, він говорить про Одеську область. Ворог регулярно вербує українців і робить з них коригувальників для майбутніх ракетних ударів і це "хороша" підтримка на територіях, які їм не вдалося захопити. Служба безпеки України регулярно працює над їх затриманням й успіхи є.

Сьогодні на землі є громадяни, які можуть допомагати ворогові, які можуть коригувати певний процес. Активізація розвідки говорить про те, що ворог може готуватися до нової атаки. Ви чудово знаєте, що у нас в Одесі працює Служба безпеки України. Фактично щотижня затримуються ті особи, які пішли на співпрацю з ворогом, котрі є коригувальниками ворожого вогню, – заявив Сергій Братчук.

Сергій Братчук не вважає, що обстріли Одещини можна пов'язати з помстою за Джанкой. Адже обстрілювати мирні міста - просто тактика тотального терору. Речник не прогнозував наступний масований обстріл, але українців регулярно закликають не ігнорувати сигнали повітряної тривоги, адже дії ворога можуть бути непередбачуваними.

Чергова атака окупантів

Близько 21:30 23 березня, ворог намагався атакувати Одещину російськими винищувачами Су-35 з напрямку Чорного моря. Силами та засобами протиповітряної оборони зі 100% результативністю збили обидві керовані авіаційні ракети Х-59 класу "повітря-поверхня", 

Також "Коментарі" писали,  що 21 березня з винищувачів СУ-35 було випущено три ракети. Дві ракети було знищено системами ППО. Одна влучила в триповерхову будівлю Української Православної Церкви. Тоді постраждало 4 людей




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися