В Одесі демонтували меморіальну дошку Суворову

Тепер на черзі демонтаж у Херсоні

В Одесі на Приморській, 2, демонтували меморіальну дошку російському полководцю Олександру Суворову. Дошку зняли 15 березня. 

Це зазначено у відповіді міськради на звернення громадської організації "Декомунізація. Україна".

В кінці грудня 2022 року пам'ятник Суворову, що раніше стояв на перехресті біля "Молодої Гвардії" в Одесі, був демонтований. Також в той самий час з Катерининської площі було прибрано пам'ятник "Засновникам Одеси", центральним елементом якого була скульптура Катерини ІІ - російської імператриці. 

GYimFVkQW0pXXzsRi29fjWEq5.png

Після демонтажу з Катерининської площі скульптуру доставили в Одеський художній музей. Саме там вони поки що будуть знаходитись за рішенням виконавчого комітету Одеської міськради від 30 листопада. Нагадаємо, долю пам’ятника "Засновникам Одеси" вирішували одесити шляхом електронного голосування, яке закінчилось 20 жовтня. Більшість голосів — 3 914 — віддали за варіант "демонтувати пам’ятник повністю". Сучасний пам’ятник "Засновникам Одеси" був встановлений на Катерининській площі в 2007 році.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Одесі готуються демонтувати меморіальну дошку російському письменнику  Максиму Горькому. Вона розташована за адресою Ланжеронівський узвіз, 2. Саме тут письменник проживав у 1891 році. 





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися