В Чорне море вийшли російські кораблі: скільки "Калібрів" на борту

Загроза ракетних ударів залишається

В Чорному морі 29 березня, на бойовому чергуванні знаходиться 4 ворожих кораблів. З них один носій крилатих ракет "Калібр", загальний залп до 4 ракет. Загроза ракетних ударів залишається, хоча дещо зменшена кількість корабельного угрупування в порівнянні з 28 березня. 

Про це повідомляє ВМС ЗС України.

В Азовському морі чатує один ворожий корабель.  В Середземному морі перебувають 7 ворожих кораблів, з них 3 носії крилатих ракет "Калібр". Загальний залп до 20 ракет. 


За добу, в інтересах РФ, прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили:

- до Азовського моря – 13 суден, з них 4 судна продовжили рух у напрямку протоки Босфор; 

- до Чорного моря – 13 суден, з них 2 судна продовжили рух у напрямку протоки Босфор; 

Росія продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Штормова погода посилює і мінну небезпеку. З початку року вже близько  мін винесло море у прибережну зону Одещини, Миколаївщини та Грузії. Переважну більшість Сили оборони знищували контрольовано, але близько 20 % детонували безконтрольно, спричиняючи руйнування. На щастя, цього року постраждалих не було, але у влітку такі випадки ймовірні.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що через негоду 28 березня, залишилися без світла 28 населених пунктів в Одеській області. Найбільше постраждав Одеський та Білгород-Дністровський район.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися