В Одесі пасажирський комплекс морвокзалу планують передати в концесію разом готелем

Не реконструкцію готелю, який не працює з 2011 року, може знадобитися близько 200 млн грн

Готель "Одеса", який знаходиться на території одеського морвокзалу, хочуть передати в концесію разом з усім пасажирським комплексом. Але для цього спочатку потрібно передати готель на баланс Адміністрації морських портів України (АМПУ). Про це повідомляє прес-служба адміністрації Одеського морського порту.

Готель, що сьогодні є однією з візитних карток міста завдяки своєму розташуванню, здали в експлуатацію в 2001 році. 80% акцій належали державі (балансоутримувачем при цьому значився ДП "Одеський морський торговельний порт"), а 20% - приватній компанії.

Готель працював до 2011 року, поки, як повідомляють в порту, правоохоронці не подали позов про розірвання відносин з приватною компанією. З тих пір готель більше не приймає постояльців.

В. о. директора ДП "Одеський морський торговельний порт" Олексій Мясковський бачить два варіанти вирішення проблеми.

"Можна домовитися з співвласником і разом вкласти гроші у відновлення готелю, але в порту немає таких коштів, а у співвласника бажання. Чи можна викупити у приватної компанії її частку і, консолідувавши комплекс в одних руках, вже щось з ним робити, знайти інвестора, наприклад", - запропонував Мясковський.

Другий варіант вирішення проблеми, за словами Мясковского, як раз передбачає концесійний проект ДП "АМПУ" на території пасажирського комплексу Одеського порту, куди буде включено і готель "Одеса".

У порту кажуть, що в 2015 році на тендері вибрали організацію, яка розробила проект реконструкції будівлі. Згідно з цим проектом вартість реконструкції може скласти близько 200 млн гривень. Наибольший обсяг витрат необхідний на повне відновлення фасадних систем та ремонт комунікацій. Також необхідно відновлення всіх номерів. Ліфти також потребують ремонту. Несучі конструкції готелю, за висновками експертів, перебувають у більш-менш задовільному стані.

Як раніше писав портал "Коментарі", на Північному полюсі Землі відкриють готель.


Джерело: https://odessa.comments.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися