У Чорному морі 8 ворожих кораблів: яку загрозу вони несуть

Ймовірність ракетного удару залишається

Попри штормове попередження у Чорному морі кораблі окупантів залишаються на бойовому чергуванні. Одеситів закликають не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.


Про це повідомила керівниця пресцентру Сил охорони та оборони Оперативного командування "Південь" Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону.


Росіяни тримають у морі 8 кораблів, серед яких один підводний ракетоносій. Сумарний залп ракет, що несуть загрозу   4 “Калібри”.


Речниця ОК “Південь” додала, що ситуація може змінюватись динамічно та для виведення додаткових ракетоносіїв ворогові необхідно всього 2-3 години. Крім того, як зазначали військові раніше окупанти можуть здійснювати бойові пуски й з бухти тимчасово окупованого Севастополя. Дальність ракет “Калібр” це дозволяє.


Дійсно, ворог намагається контролювати ситуацію і продовжується тиск на мирне населення, оскільки присутність ракетоносія на службі все одно робить загрозу ракетного удару досить ймовірною. Хоча. вона вже не така висока, як коли на бойовому чергуванні перебуває кілька ракетоносіїв і спорядження ракетами складає десяток або більше, — зазначила Наталя Гуменюк.


Що відомо про ракету "Калібр"


"Калібр" — це високоточна морська ракета російського виробництва, яка використовується російською федерацією. Вона має дальність польоту до 2 500 км, залежно від конкретної модифікації, і може бути випущена з різних типів воєнних суден, включаючи кораблі, підводні човни та кораблі-ракетоносії.


"Калібр" має високу точність удару, здатність маневрування та ухилення від протиповітряних систем ППО, що робить її складним для виявлення та знищення. Вона може бути використана для атаки на поверхневі цілі, такі як установки ППО, командні пункти, бункери, а також кораблі та інші військові об'єкти на великій відстані від узбережжя.


Нагадаємо, гарпуни, що захищають Одещину передала саме Данія. Яку ще зброю передадуть Україні читайте в матеріалі "Коментарів".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися