Актуально

Підготовка чергового ракетного удару: кількість ракетоносіїв у Чорному морі збільшилась

Ворог намагається демонструвати свою потужність

У Чорному морі спостерігається поліпшення погодних умов та зменшення шторму. Через це окупанти збільшили кількість своїх кораблів в акваторії.


Про це повідомила керівниця пресцентру Сил охорони та оборони Оперативного командування "Південь" Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону.


Наразі в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться понад 10 ворожих кораблів. З них 2 ракетоносії, один підводний інший надводний. Сумарний залп ракет, що несуть загрозу —  12 “Калібрів”.


Загалом корабельне угруповання критичних змін не зазнало. Шторм трошки зменшився і ймовірно, що намагаючись грати м’язами й демонструвати свою потужність в противагу, тому контрнаступу, про який так багато говорять. Ворог міг посилити таким чином свою присутність в Чорному морі. Все ж таки головне, що зберігається загроза ракетного удару, — зазначила Наталя Гуменюк.


Крім того, речниця ОК “Південь” прокоментувала слова Міністра оборони України Олексія Резнікова про чергову “бавовну” для Чорноморського флоту РФ. За словами Наталі Гуменюк наразі операції розробляються.


Необхідні ресурси, це і наявність далекобійної зброї і її спорядженість і психологічна готовність протидіяти такій потужній силі, не можна недооцінювати ворога і поки що в морі його забагато. Тому операції розробляються і вчасно будуть виконані, — розповіла Наталя Гуменюк.



Детальніше про те, що українські військові можуть повторити успішну атаку на кораблі окупантів, якщо з'явиться відповідна нагода, читайте в матеріалі “Коментарі”.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися