В Одесі виготовили близько двох тисяч пасок для ЗСУ

Великодні символи передадуть разом із побажаннями

Близько двох тисяч  пасок виготовили співробітники терцентру соціального обслуговування Київського району, разом із вчителями 27 школи. Усі великодні символи доставлять бійцям ЗСУ, які зараз захищають Україну на фронті.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради. 

Ми, жінки, дуже хочемо щоб воїни в цей день почували тепло наших сердець та своїх домівок, - зазначила директор терцентру Марина Лозовенко.

Другий рік поспіль православні одесити відзначатимуть Великдень в умовах війни. Зазвичай Великодні богослужіння здійснюються вночі, якраз у той період, коли діє комендантська година. Тож богослужіння розпочнуться 16 квітня о 6 ранку.

Які обмеження діють на Одещині

З 1 березня в Одесі та області було змінено час комендантської години. Зараз вона триває з 00:00 до 05:00. У зв’язку з цим, змінився час продажу алкоголю в регіоні, тепер його дозволили продавати до 22:00. Також згідно з розпорядженням Одеської ОВА на Одещині забороняються продаж та використання піротехнічних засобів, таких як феєрверки, салюти та петарди. А ще було оголошено заборону на рух машин без шумопоглинача на прямотоку в місті. У зв'язку з воєнним станом було скасовано проведення мото- та автозмагань, під час яких водії порушують правила дорожнього руху та перевищують швидкість. Такі заборони залишаються у силі до скасування воєнного стану або до видання окремого наказу.

Нагадаємо, як писали "Коментарі", лише 63 церкви перейшли до ПЦУ від початку 2023 року. І в цей список  Одеська область не увійшла, адже жодна з релігійних громад Московського патріархату так й не перейшла.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися