З початку цього року на Одещині не було жодного випадку переходу церков Московського патріархату до ПЦУ

Найбільше церков, що змінили свою приналежність, розташовані на Київщині

Лише 63 церкви перейшли до ПЦУ від початку 2023 року. І в цей список  Одеська область не увійшла, адже жодна з релігійних громад Московського патріархату так й не перейшла.

Такі дані наводить моніторинговий сервіс Опендатабот.

Від початку повномасштабної війни та до кінця 2022 року до Православної Церкви України перейшло 214 релігійних громад. Найбільше церков, що змінили свою приналежність, розташовані на Київщині — 20. Друге та третє місце у цьому топі посіли Вінниччина та Хмельниччина — по 10 релігійних установ перейшли до ПЦУ від початку року.

Однак знайшлись такі релігійні організації московського патріархату, що, намагаючись приховати свої зв’язки з РФ, всупереч вимогам закону самочинно виправили назву від Мінʼюста на минулу. Всі ці релігійні громади знаходяться на території Чернівецької області.

Загалом на даний час в Україні залишається 8505 церков, що підпорядковуються московському патріархату. Області з найбільшою кількістю церков Московського патріархату не змінились з кінця 2022 року. Це Донеччина (683 релігійних установ), Хмельниччина (613) та Вінниччина (563).

Нагадаємо, "Коментарі" писали, правоохоронні органи здійснили затримання старшого інспектора одного з відділів Одеської митниці. Як встановилося, посадовець вимагав хабаря у громадянина, що мав намір ввезти на територію України чотири мільйони гривень в рамках інвестиційного договору.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися