Українські військові попередили про кількість російських кораблів у Чорному морі

Наразі в Чорному морі потужний шторм

У Чорному морі 17 квітня, на бойовому чергуванні знаходиться 7 ворожі кораблі. Серед них наразі 3 носії крилатих ракет "Калібр", які можуть випустити до 16 ракет.

Про це повідомляє ВМС ЗС України.

В Азовському морі чергує один ворожий корабель. В Середземному морі на бойовому чергуванні знаходиться до 7 ворожих кораблів, з них 3 носії крилатих ракет "Калібр". Їх загальний залп до 20 ракет.
За добу, в інтересах рф, прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили:

- до Азовського моря – 11 суден, з них 1 рухався з протоки Босфор;

- до Чорного моря – 7 суден.


Тим часом РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Наразі в Чорному морі потужний шторм 4-5 балів, тому окупанти починають заводити свої кораблі до пунктів базування.  Але не можна розслаблятися, оскільки навіть під час шторму вони часто залишають на бойовому чергуванні підводні ракетоносії. 

Нагадаємо, Коментарі" писали, що в Чорному морі сотні російських мін, які чи не щотижня зриваються з якоря та прибивають до берега. Данія надала спеціальне обладнання для очищення акваторії від вибухонебезпечних предметів.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися