У Стокгольмі родичі полонених захисників острова Зміїний влаштували акцію підтримки

На момент вторгнення російської армії на острів там перебували 80 військовослужбовців

Вже другий Великдень поспіль 36 сімей захисників Зміїного вірять у повернення рідних додому. У Стокгольмі 16 квітня влаштували акцію на підтримку полонених прикордонників та морпіхів, які там перебувають з 24 лютого минулого року.

Про це повідомили на Facebook-сторінці "Захисники Зміїного".

І ми всі сьогодні тут, щоб світ не забував про ціну, яку день у день платить Україна за свою свободу. Захисники о.Зміїний знаходяться у ворожому полоні з першого дня повномасштабної війни. Захисників Зміїного треба негайно визволяти! Критична втрата ваги, пригнічений  психологічний стан, інформаційна ізоляція, - йдеться в повідомленні.

Острів Зміїний, що входить до Кілійського району Одеської області російські війська атакували 24 лютого. Спочатку вони запропонували українським військовим здатися, а коли отримали у відповідь "Русский военный корабль, иди на*уй!" — почали ракетно-артилерійський удар. О 22:05 острів захопили.

26 лютого в російських ЗМІ з'явилася інформація, що захисники були захоплені в полон, Її почали перевіряти й 1 березня ЗСУ ідентифікували більшість прикордонників.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що наразі в Чорному морі потужний шторм 4-5 балів, тому окупанти починають заводити свої кораблі до пунктів базування.  Але не можна розслаблятися, оскільки навіть під час шторму вони часто залишають на бойовому чергуванні підводні ракетоносії. 





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися