Розслаблятися не варто: Гуменюк про виробництво ракет та ворожі кораблі в морі

Ракетні атаки залишаються пріоритетом ворога

Наразі в Чорному морі потужний шторм 4-5 балів, тому окупанти починають заводити свої кораблі до пунктів базування.  Але не можна розслаблятися, оскільки навіть під час шторму вони часто залишають на бойовому чергуванні підводні ракетоносії. 


Про це повідомила керівниця пресцентру Сил охорони та оборони Оперативного командування "Південь" Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону.


Наразі в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться 11 ворожих кораблів. З них 2 підводні ракетоносії. Сумарний залп ракет, що несуть загрозу —  8 “Калібрів”.


Ворог готовий застосувати “Калібри”, інше питання в тому, що вони намагаються їх економити, це все ж таки високоточна зброя яку воліють застосовувати по конкретних цілях, об’єктах, щоб мати відповідний результат. Хоча ми знаємо випадки коли їх випускали абсолютно по мирному населеному пункту, по Одещині 7 “Калібрів”, які прилетіли в школу, зруйнували будинок культури й так далі. Але тоді вони ще мали таку  можливість, а зараз вже в них запас ракет близький до критичного, тому скоріш за все будуть економити, — зазначила Наталя Гуменюк.


Також речниця ОК “Південь” прокоментувала відновлення Росією виробництва ракет Х-50. Цю інформацію недавно підтвердив Генеральний штаб ЗСУ.


Санкції працюють. Однак якщо вони відроджують виробництво, яке може обходитись без компонентів, які попали під них — очевидно, що санкції треба посилювати. В тому числі, щоб і це виробництво було зупинено. Тому ракетні атаки ворог залишає за собою як один з пріоритетних способів, надавати собі штучну перевагу коли немає успіхів на полі бою, — розповіла Наталя Гуменюк. 


Детальніше про те, що українські військові можуть повторити успішну атаку на кораблі окупантів, якщо з'явиться відповідна нагода, читайте в матеріалі “Коментарі”.


Також зазначимо, що в Чорному морі сотні російських мін, які чи не щотижня зриваються з якоря та прибивають до берега. Данія надала спеціальне обладнання для очищення акваторії від вибухонебезпечних предметів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися