Ракетна небезпека досить суттєва: Гуменюк про ситуацію в Чорному морі

Наближення ворожих кораблів до українських берегів стане для них критичним

Найбільшою загрозою на півдні України залишаються ракетні атаки. Ворог продовжує використовувати ударні дрони, авіацію та ракетоносії в Чорному морі. 


Про це повідомила керівниця пресцентру Сил охорони та оборони Оперативного командування "Південь" Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону.


Наразі в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться 8 ворожих кораблів. З них два підводні ракетоносії та один надводний. Сумарний залп ракет, що несуть загрозу — 16 “Калібрів”.


Вони продовжують маневри в безпечному для себе районі, тяжіють до Новоросійська, ховаються за півостровом Крим оскільки розуміють, що наближення до контрольованого Україною берега для них може бути несподівано “сюрпризним”. Тому вони намагаються триматися на такому віддаленні, щоб самі були здатні нанести ураження, а під нашу далекобійну зброю не потрапити. Однак  ракетна небезпека досить суттєва при такій кількості “Калібрів” та в сукупності з активністю авіації це може бути сигналом до підготовки ракетного удару, — розповіла Наталя Гуменюк


Також речниця ОК “Південь” зазначила, що керовані бомби досить серйозний виклик, тому що таких снарядів у ворога ще багато і вони намагаються ними компенсувати ті ракетні атаки, яких зараз дозволити не можуть.


Детальніше про те, що українські військові можуть повторити успішну атаку на кораблі окупантів, якщо з'явиться відповідна нагода, читайте в матеріалі “Коментарі”.


Також зазначимо, що з 24 лютого 2022 року російська армія 80 разів обстрілювала цивільну та критичну інфраструктуру Одеської області. Окупанти завжди порушують закони та звичаї війни.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися