Стало відомо чи буде тривала комендантська година в Одесі на травневі свята

Ситуація може швидко змінитися

Минулого року на травневі свята в Одесі було введено комендантську годину тривалістю майже півтори доби. Проте цього року немає потреби її впроваджувати. 


Про це під час брифінгу в Ukraine Media Center розповіла керівниця пресцентру Сил охорони та оборони Оперативного командування "Південь" Наталя Гуменюк.


Ситуація може оперативно змінюватись. Але наразі безпекова ситуація говорить про те, що довготривала комендантська година не потрібна.


Наразі немає такої необхідності, населення досить яскраво проявляє свою свідомість. Але ситуація оперативно змінюється, ми її постійно аналізуємо. Тож, якщо буде визначено, що загроза зростає, тоді обов’язково рекомендації щодо комендантської години будуть надані та запроваджені обмеження, — зазначила Наталя Гуменюк.  


2 травня 2014 року


У цей день в  Одесі відбулася жахлива трагедія. Учасники одеського антимайдану напали на українських активістів у центрі міста. У сутичках відбулися постріли, які призвели до загибелі кількох людей. Після цього антимайданівців відтіснили до Куликового поля, де багато з них забарикадувалися у Будинку профспілок. Жахлива пожежа, яка виникла в будівлі, призвела до загибелі 48 учасників масових заворушень. Понад 200 людей з обох сторін конфлікту звернулися за медичною допомогою.


Нагадаємо, що в Україні, зокрема в Одеській області триває мобілізація. Вона буде продовжуватись, адже потрібно поповнювати резерв.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися