В Чорному морі збільшилась кількість ракетоносіїв

Військові закликають не ігнорувати сигнали повітряної тривоги

Станом на 13:00 ворог збільшив кількість ракетоносіїв у Чорному морі. У порівнянні з ранком окупанти вивели ще один надводний корабель з ракетами.


Про це повідомив полковник Оперативного командування "Південь" ЗСУ Владислав Назаров.


Загалом зараз в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться 9 ворожих кораблів. З них два підводні ракетоносії та два надводні. Сумарний залп ракет, що несуть загрозу — до 24 “Калібрів”.


Вони продовжують маневри в безпечному для себе районі, тяжіють до Новоросійська, ховаються за півостровом Крим оскільки розуміють, що наближення до контрольованого Україною берега для них може бути несподівано “сюрпризним”. Тому вони намагаються триматися на такому віддаленні, щоб самі були здатні нанести ураження, а під нашу далекобійну зброю не потрапити. Однак  ракетна небезпека досить суттєва при такій кількості “Калібрів” та в сукупності з активністю авіації це може бути сигналом до підготовки ракетного удару, — повідомила Наталя Гуменюк.


Також, як раніше зазначала речниця ОК “Південь”, ситуація може змінюватись динамічно та для виведення додаткових ракетоносіїв ворогові необхідно всього 2-3 години. Крім того, як повідомляли військові, окупанти можуть здійснювати бойові пуски й з бухти тимчасово окупованого Севастополя. Дальність ракет “Калібр” це дозволяє.


“Коментарі” також писали, що найбільшою загрозою на півдні України залишаються ракетні атаки. Ворог продовжує використовувати ударні дрони, авіацію та ракетоносії в Чорному морі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися