Судно з порту Одещини прибуло до Ємену з гуманітарним вантажем в межах програми Зеленського

30 тис. тонн українського зерна допоможуть близько 1,7 млн жителів Ємена

Судно Negmar Cicek, яке вирушило з порту "Чорноморськ" на Одещині, доправило гуманітарний вантаж – 30 тисяч тонн пшениці до порту Саліф у Єменській Республіці. Загалом це шоста партія зерна в межах ініціативи Grain from Ukraine.

Про це повідомили в Офісі президента.

Відправлення цієї партії українського збіжжя відбулося за підтримки Всесвітньої продовольчої програми ООН (WFP), а також завдяки фінансовій допомозі урядів США, Франції та Іспанії.

Так, зокрема, 30 тис. тонн українського зерна допоможуть близько 1,7 млн жителів Ємена годувати свої сім'ї впродовж щонайменше місяця. Аналогічні кроки в межах гуманітарної програми "Grain from Ukraine" зроблені Україною разом з партнерами для підтримки африканських країн, зокрема Ефіопії, Сомалі та Кенії, — зазначили в повідомленні.

З початку реалізації ініціативи Україна відправила 170 тис. тонн пшениці до країн із найскладнішою продовольчою ситуацією, серед яких Ефіопія, Сомалі, Ємен та Кенія.

Понад 30 держав і міжнародних організацій, зокрема країни ЄС, США, Канада, Велика Британія, Японія, Корея та Катар, долучилися до програми Grain from Ukraine, зібравши понад 200 млн дол. пожертв.

Про ініціативу 

Grain From Ukraine — ініціатива української сторони щодо постачання продовольства в країни, які потерпають від його нестачі.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що вже вдруге за 2 тижні російська сторона в Спільному Координаційному Центрі (СКЦ) в Стамбулі блокує інспекції українських суден із зерном. Саботаж перевірок в Босфорі напряму впливає на вартість продовольства, а зростання ціни на 1% призводить до голоду приблизно 10 млн людей.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися