Спрощена процедура дипломування: суд ухвалив рішення на користь моряків

Вже понад тисячу моряків отримали кваліфікаційні документи

Суд ухвалив рішення на користь прозорого дипломування моряків. Реформу процедури дипломування моряків не будуть скасовувати. Таке рішення прийняли під час засідання Шостого апеляційного адміністративного суду.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Відповідним рішенням суд підтримав оновлену процедуру дипломування моряків та зупинив спроби колишніх співробітників Державної кваліфікаційної комісії реанімувати корупційну складову, - йдеться в повідомленні. 

З прийняттям постанови КМУ №1499 у грудні минулого року розпочався процес формування прозорої системи дипломування моряків відповідно до міжнародних вимог та практик. Зміни, які впроваджує постанова, зводять до мінімуму людський фактор, вибудовують чітку процедуру з урахуванням кращих міжнародних практик, а отже мінімізують корупційні ризики.

Зазначимо, інспекція з питань підготовки та дипломування моряків знаходиться на фінальній стадії ліквідації, а реформа дипломування моряків вже має перші результати. Тільки за два місяці з початку роботи оновленої процедури понад 1200 моряків отримали кваліфікаційні документи, при цьому лише 80 моряків – обґрунтовану відмову. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що судно Negmar Cicek, яке вирушило з порту "Чорноморськ" на Одещині, доправило гуманітарний вантаж – 30 тисяч тонн пшениці до порту Саліф у Єменській Республіці. Загалом це шоста партія зерна в межах ініціативи Grain from Ukraine.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися