В Одесі символічно висадили понад 100 гостролистих кленів

Кожне дерево присвячується українцям

В Прохоровському сквері  фахівці КП "Міськзелентрест" висадили 104 гостролистих клени. Висаджували дерева в рамках реконструкції скверу.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради. 

Кожне дерево присвячується українцям та представникам інших національностей, які  в роки окупації Одеси ризикували своїм життям на укривали в себе євреїв, рятуючи їх життя. І сьогодні діти, онуки цих людей можуть прийти до цієї алеї та згадати своїх героїчних родичів, - зауважив голова асоціації  євреїв – колишніх в'язнів гетто та нацистських концтаборів Роман Шварцман.

Ці дерева максимально комфортні в посушливому південному кліматі. Вони мають пишне листя, що забезпечить затишок усім, хто відпочиватиме у сквері.

Прохоровський сквер в Одесі зберігає сумну історію, саме звідси у вересні 1941 року  гнали євреїв по "дорозі смерті". Сьогодні сквер має дуже важливе історичне і культурне значення, так як на його території знаходяться меморіальний комплекс пам'яті жертв Голокосту, монумент пам'яті "Дорога смерті", а також Алея Праведників Світу.

Снимок.PNG

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що з 19 квітня до 1 травня відбудеться голосування про перейменування об'єктів топоніміки міста. Щоб взяти участь в опитуванні потрібно бути членами територіальної громади м. Одеси та досягти 18 років.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися