Україна не підтримує дії Комісії із захисту Чорного моря поки однією зі сторін є країна-агресор

Пропонується виключити Росію з участі у конвенції

Україна не підтримуватиме жодні процеси, що відбуваються в рамках Комісії із захисту Чорного моря, допоки Росія буде однією зі сторін. Продовжуються консультації з країнами-сторонами Конвенції з метою припинення участі країни-агресора в цій конвенції.


Про це під час 41-ого засідання Комісії із захисту Чорного моря наголосив заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олександр Краснолуцький.


Включення пункту про наслідки російської військової агресії для довкілля Чорного моря та припинення її участі як Договірної сторони Конвенції було запропоновано Українською стороною. Однак, згідно з останніми новинами, діяльність керівного органу Бухарестської Конвенції була заблокована через відсутність консенсусу щодо порядку денного.



Повномасштабне вторгнення Росії в Україну є прямим порушенням Статуту ООН та посяганням на суверенну територію. Рішуче засудження дій країни-агресора та призупинення її діяльності як Договірної сторони Бухарестської конвенції є принциповою позицією української делегації, — зазначив  Олександр Краснолуцький.


Нагадаємо, що державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища провели обстеження території Одеської області куди влучила російська ракета. За результатами встановлено факт засмічення земельної ділянки залишками ракети та іншими відходами.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися