Забезпечення тимчасовим житлом ВПО: в.о. голови Одеської ОДА відвідав Авангардівську громаду

На сьогодні в громаді мешкає 4135 ВПО

Борис Волошенков, в.о. голови Одеської ОДА, та Юрій Крук, начальник Одеської РВА, здійснили робочий візит до Авангардівської селищної громади. Головна мета візиту — ознайомитися зі станом тимчасового житла для внутрішньо переміщених осіб.


Про це повідомляє пресслужба Одеської ОВА.


Першочергово під час візиту, було відвідано модульне містечко, яке створене для тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб. Це містечко складається з п'яти будиночків, кожен з яких розрахований на п'ять осіб. Загалом там може перебувати до 25 людей.


Для якісного та безпечного встановлення будиночків, двоє фахівців з Авангардівської громади пройшли навчання зі встановлення модульних будинків та отримали відповідні сертифікати. За допомогою гуманітарної допомоги від організації Товариство Червоний Хреста України, будиночки були обладнані ліжками, столами, стільцями, тумбами, постільною білизною, подушками та пледами.


Будиночки були перевезені з Рівного до Авангарду в рамках проєкту "Згуртовані громади", за підтримки Всеукраїнської асоціації громад та Програми USAID з аграрного та сільського розвитку АГРО. Цей проєкт є прикладом партнерства між державою, громадою та міжнародними організаціями.



Нагадаємо, що на Одещині перевірили умови проживання в модульному містечку, що розташоване у Великодальницькій громаді. Там християнська місія "Нове життя" організувала містечко з метою розміщення внутрішньо переміщених осіб.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися