Економлять ракети та вишукують системи ППО: Гуменюк про тактику ворога на півдні

Окупанти підбирають найбільш ефективну для себе тактику

Як зазначалося раніше РФ отримала нову партію дронів Shahed-136 від Ірану. Тому, за останній тиждень почастішали атаки іранськими безпілотниками по півдню України. 


Про це повідомила керівниця пресцентру Сил охорони та оборони Оперативного командування "Південь" Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону.


Минулої ночі було збито вісім “Шахедів” по всій території України із десяти запущених. Ворог вишукує нову тактику застосування дронів.


Окупанти полюють не просто на об’єкти критичної інфраструктури, а намагаються знайти наші засоби протиповітряної оборони. Вони атакують дронами, тому що це більш дешевий спосіб, аніж ракети які ворог економить. Напрямки використовуються різні, якщо минулі ночі вони атакували з Азовського моря, то зараз вони шукають різні способи та намагаються атакувати більше з інших регіонів, — зазначила Наталя Гуменюк.


Також речниця ОК Південь додала, що ворог підбирає найбільш ефективну для себе тактику. Вони використовують 10-15 дронів за одну атаку хвилеподібним способом, коли перша група виявляє ППО, друга намагається влучити, а третя вже атакує об’єкти інфраструктури які є основними цілями. Також росіяни намагаються розосередити зусилля ППО змінюючи напрямки навіть під час атак. 


Нагадаємо, що нещодавно ворожі БпЛА типу Shahed-136 здійснили атаку по Одещині. Сили ППО знищили більшість ворожих дронів, втім є влучання в об'єкт рекреаційної інфраструктури.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися