На Одещині створюють хаб з системою утилізації забруднених нафтопродуктами відходів

Це питання майбутнього Українського Дунайського пароплавства

В Українському Дунайському пароплавстві планують створити хаб по обслуговуванню суден з системою утилізації забруднених нафтопродуктами відходів. Перспективи міжнародної взаємодії обговорювали на цьому тижні у Будапешті в рамках засідання Дунайської комісії.

Про це повідомив генеральний директор УДП Дмитро Москаленко.

Ми розпочали проєкт повної модернізації флоту, який передбачає встановлення більш економічних та високопродуктивних двигунів. Запроваджена онлайн-система моніторингу та контролю, яка дозволяє оптимізувати рейсові завдання та зменшити витрати палива. Деякі розробки унікальні, та вже зацікавили інші дунайські компанії, - написав Москаленко. 

Зелений курс для УДП - це більше ніж питання екології та захисту довкілля. За словами директора, це питання майбутнього  підприємства.

Крім того, Дунайська комісія вирішила виключити з її складу представників рф. Але Москаленко звернув увагу, що до цього часу одною з офіційних мов роботи комісії залишається російська.

Зрозуміло, що це рудимент ще радянських часів: для східноєвропейських країн так званого "соціалістичного табору" російська була мовою міжнародного спілкування. Проте часи давно змінились. Для українців є неприйнятним на офіційному міжнародному рівні спілкуватись мовою агресора та окупанта,  - додав Москаленко. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Австрія готова допомоги Україні з модернізацією дунайського флоту. Делегація Українського Дунайського пароплавства відвідала відому австрійську судноверф Österreichische Schiffswerften AG (ÖSWAG).





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися