Король Чарльз III засвідчить меморандум про співпрацю бібліотек Одеси та Ліверпуля - ЗМІ

Побратимство бібліотек України та Великої Британії є безпрецедентною подією

Король Чарльз III 26 квітня, засвідчить підписання меморандуму про співпрацю між Одеською обласною універсальною науковою бібліотекою імені М. Грушевського та Центральною бібліотекою Ліверпуля. 

Про це повідомляє ВВС.

У межах свого візиту до міста король і королева-консорт Камілла відвідають Центральну бібліотеку Ліверпуля, щоб офіційно відзначити її побратимство з українською публічною бібліотекою - Регіональною науковою бібліотекою в Одесі, - пише ВВС.

Як зазначається у пресрелізі БФ "Бібліотечна країна", що виступає однією зі сторін меморандуму, побратимство бібліотек України та Великої Британії є безпрецедентною подією в бібліотечній спільноті обох країн. Цей факт засвідчить підтримку України в складні часи, сприятиме розвитку бібліотечної справи та приверне увагу до важливості підтримки книгодрукування. 

Британський король Чарльз III і його дружина королева-консорт Камілла офіційно запалять вогні на сцені головного пісенного конкурсу "Євробачення-2023" в M&S Bank Arena.У межах свого візиту до міста Король і Королева також відвідають Центральну бібліотеку Ліверпуля.

Нагадаємо, цьогорічний конкурс Євробачення проведуть в Ліверпулі, оскільки повномасштабне вторгнення в Україну не дозволило країні-переможниці прийняти конкурс у 2023 році. Минулорічний учасник Великобританії Сем Райдер посів друге місце після українського Kalush Orchestra.

"Коментарі" писали, що одеські енергетики презентували документальний фільм про те, як рік тому енергетики ДТЕК Мережі, у тому числі й ДТЕК Одеські електромережі, повертали світло на звільнену від російських військ Київщину. 





Джерело: https://www.bbc.com/news


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися