Поліклініки Одеси отримали додаткове холодильне обладнання

У медзакладах міста також наявні всі вакцини

Усі дитячі поліклініки Одеси отримали від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) додаткове холодильне обладнання. Сучасні холодильники мають датчики безперервної реєстрації температури та дозволяють підтримувати потрібний температурний режим декілька діб навіть у разі відключення електропостачання.

Про це повідомляє пресслужба одеської міської ради. 

У медзакладах міста також наявні всі вакцини відповідно до Національного календаря щеплень.

Звертаюся до батьків - всі вакцини в дитячих поліклініках Одеси високої якості та зберігаються в належних умовах. Приходьте до свого педіатра та своєчасно робіть дітям всі необхідні щеплення. Захистіть свою дитину від інфекційних хвороб, - наголосив керівник міського Департаменту охорони здоров'я Левон Нікогосян.

Національний календар щеплень

Український національний календар щеплень включає обов'язкову вакцинацію проти десяти інфекційних хвороб, таких як туберкульоз, гепатит В, дифтерія, кашлюк, правець, поліомієліт, кору, краснуха, паротит та гемофільна інфекція.

Ревакцинація та щеплення від COVID-19

Дорослі люди повинні проходити ревакцинацію від правця та дифтерії кожні 10 років. Крім того, рекомендовано робити вакцинацію від COVID-19. Якщо від початкового курсу щеплень минуло понад 6 місяців, то потрібно пройти бустерне щеплення. Для безплатної вакцинації можна звернутися до сімейної амбулаторії.

Вакцинація для тимчасово переміщених осіб

Усі тимчасово переміщені особи, які перебувають в Одесі, можуть отримати вакцину проти COVID-19 у будь-якому Центрі первинної медико-санітарної допомоги міста. Діти-переселенці також можуть отримати вакцину у будь-якій міській дитячій поліклініці. Важливо зазначити, що переукладання декларації не є обов'язковим для отримання вакцини.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у міській клінічній лікарні №10 міста Одеси діє відділення амбулаторного гемодіалізу, де пацієнти з важкою нирковою недостатністю можуть отримати життєво важливе лікування. Це відділення оснащене сучасним обладнанням та забезпечує високу якість процедури діалізу на європейському рівні.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися