Мер Одеси Геннадій Труханов постав перед антикорупційним судом через декларації

Труханов під час засідання заявив, що не згоден обвинуваченнями і винним себе не вважає

Вищий антикорупційний суд України почав розглядати справу мера Одеси Геннадія Труханова про недостовірне декларування по суті. Засідання почалося в Києві о 10:00. Про це повідомляється на офіційному сайті суду.

"Мера Одеси підозрюють в поданні недостовірних відомостей у декларації за 2015 і 2016 рік. За версією слідства, міський голова подав завідомо недостовірні дані щодо майна та інших об'єктів декларування, які відрізняються від достовірних на суму понад 33 млн грн і 18 млн грн відповідно", - ідеться у повідомленні суду.

Як стверджують в Національному антикорупційному бюро України (НАБУ), Труханов не вніс у декларацію інформацію про майно колишньої дружини, з якою, незважаючи на розлучення у 1997-му, нібито "був пов'язаний спільним побутом, мав взаємні права та обов'язки". Крім того, кажуть у НАБУ, у пари двоє спільних дітей - дві дочки, одна з яких народилася у 2000-у.

Сьогодні під час засідання прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) оголосив обвинувальний акт, після чого сторони звинувачення та захисту виступили зі вступною промовою.

Сам Труханів, за даними одеського сайту USI Online, заявив, що суть звинувачень йому зрозуміла, але він з ними не згоден.

"Я не визнаю себе винним", - процитувало видання Труханова.

Адвокати кажуть, що доказів про внесення недостовірної інформації в декларації у сторони обвинувачення немає, а їхній підзахисний зі своєю колишньою дружиною в 2015-2017 роках не проживав.

picture

Фото: usionline.com

Підготовче засідання у справі відбулося 1 листопада. Наступного разу колегія суддів збереться 22 листопада, кажуть в САП.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", керівник САП Назар Холодницький подав апеляційну скаргу на виправдувальний вирок у справі купівлі будівлі заводу "Краян". Малиновський райсуд Одеси визнав Труханова та ряд інших міських чиновників невинними. Їх звинувачували у купівлі будівлі колишнього заводу за завищеною ціною.

Не виключено, що апеляцію буде також розглядати Вищий антикорупційний суд.





Джерело: https://odessa.comments.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися