У РФ заявили, що військову базу в Севастополі атакували з акваторії Одеси

Окупанти стверджують, що це може призвести до припинення "зернової ініціативи"

Міністерство оборони Росії звинуватило Україну в порушенні "зернової ініціативи". За їх словами, нібито безекіпажні катери 23 березня та 24 квітня атакували базу Чорноморського флоту у Севастополі.

Про це повідомили в оборонному відомстві країни-агресора.

Як зазначили окупанти, Україна також атакувала цивільну інфраструктуру Криму безекіпажними катерами.

Проведений аналіз маршруту руху українських безекіпажних катерів показав, що всі їх запустили з акваторії порту Одеса, визначеного для реалізації "чорноморської ініціатив". Їхнє розгортання було здійснено в районі гуманітарного коридору, також задіяного для вивезення сільськогосподарської продукції з портів України, – йдеться у повідомленні.

Також у країні-агресорі зазначили, що ці дії ставлять під загрозу чергове продовження Зернової угоди після 18 травня.

Про зернову угоду 

Протягом минулого тижня 14 суден, в рамках “зернової угоди”, відійшли з українських портів. На борту цих суден перевозилося понад півмільйона тонн зерна та інших харчових продуктів. Через саботаж РФ на цьому тижні два дні не було перевірок суден в Босфорі. 

Нагадаємо, що вже вдруге за 2 тижні російська сторона в Спільному Координаційному Центрі (СКЦ) в Стамбулі блокує інспекції українських суден із зерном. Саботаж перевірок в Босфорі напряму впливає на вартість продовольства, а зростання ціни на 1% призводить до голоду приблизно 10 млн людей




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися