Актуально

Високий ризик ракетних атак по Одеській області: Братчук про ситуацію в Чорному морі

Кількість ракетоносіїв збільшилась вдвічі

В Одеській області ніч пройшла спокійно та без повітряної тривоги. Проте залишається високий ризик ракетних атак з боку ворога.


Про це в ранковому зверненні повідомляє речник голови Одеської ОВА Сергій Братчук.  


Ворог вчора увечері збільшив кількість корабельного угруповання удвічі. Так в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться 2 надводних та 2 підводних ракетоносії. Можливий залп до 24 ракет “Калібр”.


Нагадаю, що ситуація в морі може динамічно змінюватись. Зазвичай ворог таким чином демонструє свою присутність і начебто силу. Сила звичайно ще є, проте на кожну ворожу силу в нас є своя протидія. Усі ризики відомі, наші Сили Оборони знаходяться на бойових позиціях та знають як відповідати ворогу, — зазначив Сергій Братчук.


Що відомо про ракету "Калібр" 


"Калібр" — це високоточна морська ракета російського виробництва, яка використовується російською федерацією. Вона має дальність польоту до 2 500 км, залежно від конкретної модифікації, і може бути випущена з різних типів воєнних суден, включаючи кораблі, підводні човни та кораблі-ракетоносії. "Калібр" має високу точність удару, здатність маневрування та ухилення від протиповітряних систем ППО, що робить її складним для виявлення та знищення. Вона може бути використана для атаки на поверхневі цілі, такі як установки ППО, командні пункти, бункери, а також кораблі та інші військові об'єкти на великій відстані від узбережжя.


Нагадаємо, що нещодавно уночі ворожі БпЛА типу Shahed-136 здійснили атаку по Одещині. Сили ППО знищили більшість ворожих дронів, втім є влучання в об'єкт рекреаційної інфраструктури.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися