Важливо

Суд обрав Геннадію Труханову запобіжний захід тримання під вартою, але є нюанс

Міському голові заборонили виїжджати за кордон

Відбулося засідання Вищого антикорупційного суду (ВАКС), де було вирішено змінити запобіжний захід меру Одеси, Геннадію Труханову. Нагадаємо, що його обвинувачують у справі, пов'язаній з незаконним заволодінням 92 млн грн під час купівлі заводу "Краян".


Про це повідомляє Центр протидії корупції.


Прокурор запропонував застосувати до мера запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в розмірі 30 млн 866 тисяч грн. Клопотання прокуратури задовольнили частково — застосували заставу в розмірі понад 30 млн грн, а також внести її Труханов має протягом 5 днів. 


Також, міський голова зобов'язаний носити електронний браслет, з'являтись за викликом суду та повідомляти про зміну роботи та місця проживання. Йому заборонили покидати територію України без дозволу суду і здати закордонні паспорти. Якщо мер не виконає обов'язків, заставу стягнуть в дохід бюджету.

Попередньо Труханова було відпущено на поруки нардепа Дмитра Голубова, але прокурор зазначив, що ці обставини істотно змінилися, оскільки Голубов вже не є депутатом, а міський голова Одеси допускав порушення покладених на нього обов'язків. Зокрема, Труханов неодноразово пропускав судові засідання без поважних причин.

Також існує ризик, що Труханов може переховуватись за кордоном, оскільки він декілька разів покидав Україну під час воєнного стану. Проте сам Труханов заявив, що не має наміру переховуватись і продовжує бути відданим державі, як військовий, який дав присягу.

Під час засідання Труханов також зазначив, що сьогодні планувався його відрядження у Швейцарію. Завтра суд планує продовжити розгляд клопотань по запобіжних заходах для інших обвинувачених у справі, зокрема заступника мера Вугельмана.

Нагадаємо, що Вищий антикорупційний суд продовжив до 6 липня строк розслідування кримінального провадження  в одеській мерії. За даними ЗМІ, мова йде про бізнесмена Володимира Галантерника, якого звинувачують у створенні злочинної організації в Одесі.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися