ВАКС продовжив розслідування справи про злочинну організацію в одеській мерії

За версією слідства, група займалася незаконним переданням землі в Одесі під забудову

Вищий антикорупційний суд продовжив до 6 липня строк розслідування кримінального провадження  в одеській мерії. За даними ЗМІ, мова йде про бізнесмена Володимира Галантерника, якого звинувачують у створенні злочинної організації в Одесі.

Таке рішення ухвалив Вищий антикорупційний суд.

Задовольнити клопотання частково. Продовжити строк досудового розслідування кримінального провадження № 42017000000001097 від 10.04.2017 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 368, ч. 1, 3, 4 ст. 369, ч. 4 ст. 358 КК України, до дев`яти місяців, тобто до 06.07.2023, – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП запідозрили 16 осіб у створенні злочинної організації та зловживаннях в Одесі на 689 млн грн. Про підозру повідомили: керівнику злочинної організації Володимиру Галантернику, міському голові Одеси Геннадію Труханову, голові постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міської ради Василю Шкрябаю, керівниці юридичного департаменту ОМР Інні Поповській,  директору департаменту комунальної власності ОМР Олексію Спектору та його заступнику Володимиру Радіонову.

Також звинувачення висунули виконувачу обов'язків заступника мера Одеси Олегу Бриндаку та ще трьом особам, які опікувалися функціями фінансового контролю, юридичного супроводу та координації дій між учасників злочинної організації. Також підозру вручили ще шістьом співучасникам.

Нагадаємо, на порталі "Коментарі" писали, що вже другий рік Вищий Антикорупційний суд України не може розпочати розгляд справи заводу "Краян". За два роки у справі призначили близько 35 судових засідань, але пройти навіть підготовче засідання так і не змогли. 






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися