Скандальна справа "Краяну": ВАКС призначив заступнику Труханова заставу у 5 мільйонів

Застава має бути внесена не пізніше 5 днів із дня її застосування

26 квітня, ВАКС частково задовольнив клопотання прокурора САП про зміну запобіжного заходу заступнику міського голови Одеси Павлу Вугельману. Так до обвинуваченого застосували запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 5 368 000 гривень.

Про це  повідомили 26 квітня у ВАКС.

Раніше до Вугельмана був застосований запобіжний захід у виді особистої поруки. За даними Центру протидії корупції, прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури просив для заступника Геннадія Труханова тримання під вартою з альтернативою застави в понад 15 млн грн.

Застава має бути внесена не пізніше 5 днів із дня її застосування. У разі внесення застави на обвинуваченого покладаються процесуальні обов’язки:

⁃ прибувати за кожною вимогою до суду;

⁃ не відлучатися за межі території України без дозволу суду;

⁃ повідомляти суд про зміну свого місця проживання та роботи; 

⁃ утримуватися від спілкування з особами, визначеними в ухвалі суду;

⁃ здати на зберігання до Державної міграційної служби України свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну.

Строк дії обов’язків – до 27 червня 2023 року включно. 

Зазначимо, 25 квітня Вищий антикорупційний суд змінив запобіжний захід у справі "Краяну" міському голові Одеси Геннадію Труханову з особистої поруки на заставу. Розмір застави — 30 мільйонів гривень. 

Справа "Краяну"

За даними слідства НАБУ, у вересні 2016 року Одеська міська рада придбала у приватної структури будівлю, яка раніше входила до майнового комплексу заводу "Краян", за завищеною ціною.

На початку 2016 фірма-продавець заплатила за цей комплекс на аукціоні 11,5 мільйонів гривень. Отримані від міської влади кошти фірма спробувала перерахувати компанії з ознаками фіктивності, запевнили в НАБУ. Детективи переконані, що посадовці мерії та інші фігуранти справи привласнили 92 млн грн бюджетних коштів.

"Коментарі" раніше писали, що Вищий антикорупційний суд продовжив до 6 липня строк розслідування кримінального провадження  в одеській мерії. За даними ЗМІ, мова йде про бізнесмена Володимира Галантерника, якого звинувачують у створенні злочинної організації в Одесі.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися