На Одещині стартує заборона вилову оселедця: де діють правила

При порушенні передбачається адміністративна відповідальність

Починаючи з 28 квітня встановлюється ступінчаста заборона на промисловий та любительський вилов оселедця у період його масового нерестового ходу.  Заборона стосується річки Дунай. 

Про це повідомляє Одеський рибпатруль.                                      

Тож з 28 квітня по 7 травня включно заборона діє на ділянці р. Дунай від Чорного моря до відгалуження Тульчинського гирла. Вже з 1 по 20 травня включно – на ділянці р. Дунай від відгалуження Тульчинського гирла вгору по річці в межах Одеської області.

По Дністровським водоймам:

- з 2 по 6 травня включно – у Дністровському лимані, в рукаві Турунчук і в основному руслі річки Дністер від устя до с. Паланка (відмітка 28 км);

- з 2 по 11 травня включно – на ділянці р. Дністер від с. Паланка до греблі Дубосарської ГЕС.

Фахівці зазначають, що у період нересту на незаборонених ділянках дозволяється любительське рибальство гачковими знаряддями вилову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на озері Кугурлуй, поблизу с. Новосільське Ізмаїльського району, затримали двох браконьєрів. Чоловіки за допомогою електровудки ловили рибу під час заборони з дерев’яного човна.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися