Чорноморський порт недоплатив державі багатомільйонні податки: як працювала схема

Кримінальне провадження стосовно працівника порту скеровано до суду

Порт "Чорноморськ" відшкодував понад 18 млн несплачених податків. Прокурори Одеської обласної прокуратури повідомили про підозру службовцю щодо умисного ухилення від сплати податків у особливо великому розмірі.

Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

Чоловік ухилився від сплати податку шляхом завищення податкового кредиту та валових витрат. Так, підозрюваний включив у звітні (податкові) періоди з 2015 по 2018 рік суми коштів по фіктивним фінансово-господарським операціям з низкою підприємств та безпідставно відобразив ці суми у податкових деклараціях.

Така схема призвела до ненадходження до бюджету України 18,7 млн гривень. Проте на початку квітня 2023 року державним підприємством відшкодовано завдані збитки, штрафні санкції та пеню у повному обсязі на загальну суму 28,3 млн гривень.

Кримінальне провадження стосовно працівника порту скеровано до суду.

Нагадаємо, на порталі "Коментарі" писали, що Державне бюро розслідувань (ДБР) продовжує роботу щодо виявлення та вилучення майна, яке належало країні-агресору. Згідно з матеріалами ДБР, на цей раз суд наклав арешт та передав в управління Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) понад пів тисячі тонн сталевої продукції, яка належала Росії.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися