Річниця трагедії в Одесі: які заходи безпеки застосовують у місті

Комендантську годину подовжено не буде

Сьогодні 2 травня рівно 9 років з моменту трагічних подій в Одесі. У зв'язку з цим, центр міста буде патрулюватися достатньо великою кількістю посилених нарядів правоохоронців, які слідкуватимуть за правопорядком.

Про це повідомляє пресслужба Патрульної поліції Одеси.

Вхід на Куликове поле буде обмежений пропускними пунктами за документами, що засвідчують особу. Перед відкриттям входу територію поля оглянуть вибухотехніки. Комендантська година у ніч з 2 на 3 травня цього року не буде подовжена та триватиме з опівночі до п'ятої ранку. В поліції закликають всіх із розумінням поставитися до тимчасових обмежень та дотримуватися сигналів про небезпеку. Необхідно уникати скупчень людей, щоб забезпечити безпеку учасників заходів.

2 травня 2014 року

У цей день в  Одесі відбулася жахлива трагедія. Учасники одеського антимайдану напали на українських активістів у центрі міста. У сутичках відбулися постріли, які призвели до загибелі кількох людей. Після цього антимайданівців відтіснили до Куликового поля, де багато з них забарикадувалися у Будинку профспілок. Жахлива пожежа, яка виникла в будівлі, призвела до загибелі 48 учасників масових заворушень. Понад 200 людей з обох сторін конфлікту звернулися за медичною допомогою.

Нагадаємо, що Приморський суд Одеси оголосив вирок колишньому заступнику керівника обласної міліції Дмитру Фучеджі, який фігурував у справі подій 2 травня 2014. Йому призначили покарання у вигляді 15 років позбавлення волі та втрати звання полковника.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися