Одеські морські піхотинці розповіли, що ще жодного разу з поля бою не поверталися пішки

Наймолодшому члену екіпажу 22 роки

Екіпаж танку одного з підрозділів окремої бригади морської піхоти розповів, що ще жодного разу з поля бою не поверталися пішки. Попри те, що хлопці неодноразово потрапляли під обстріл, мають по декілька контузій, вони продовжують свою справу. Вони були серед тих, хто звільняв Миколаївщину та Херсонщину, а нині воюють на Донеччині. 

Про це повідомляє ВМС ЗС України. 

Командира танку Ігор до одеських морпіхів приєднався на початку березня 2022 року, відтоді і воює разом з ними.

До цього я вже проходив службу, але працював на "шістдесятчетвірках". Пам’ятаю, як ми зайшли в ангар і я вперше почув, як завелася "вісімдесятка"… то була любов, – пригадує він свою першу зустріч зі своєю бойовою машиною "Птур".

Навідником в екіпажі "Птура" є чоловік на ім’я Олег, колишній будівельник з Одещини. Олегу вже за 50, але це не заважає йому ефективно нищити окупантів. До 24 лютого він перебував у резерві, адже має бойовий досвід, воював в 2014 та 2015 роках у складі однієї з піхотних бригад Збройних Сил України, тому з початком широкомасштабного вторгнення він одразу повернувся на службу.

На Херсонщині було важко, робили по три-чотири бойові виїзди на день, але тут ще важче. Потрібно постійно міняти позиції, адже вони дуже швидко вираховують нас, – підсумовує Олег.

Наймолодшого члена екіпажу звати Максим, йому 22 роки, він родом з Попасної Луганської області, що нині на тимчасово окупованій території. До морської піхоти приєднався у 20 років. Підписав контракт, відтоді разом з морпіхами.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що 2 травня у Чорному морі знаходиться 8 ворожих кораблів, які перебувають на бойовому чергуванні. З них 1 є ракетоносієм, загальна кількість ракет "Калібр" на борту може сягати до 4 штук.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися