Ракетна загроза в Чорному морі: у ВМС повідомили кількість ворожих кораблів

Кількість кораблів РФ зменшилась

Станом на 2 травня о 10:30 годині в Чорному морі знаходиться 8 ворожих кораблів, які перебувають на бойовому чергуванні. З них 1 є ракетоносієм, загальна кількість ракет "Калібр" на борту може сягати до 4 штук.


Про це повідомляє пресслужба Військово-Морських Сил ЗСУ.


Скільки “Калібрів” в інших морях  


Доцільно звернути увагу на ситуацію в Азовському та Середземному морях. Наразі в Азовському морі знаходиться всього лише один ворожий корабель, тоді як в Середземному морі їх чотири. З них один є носієм крилатих ракет "Калібр", загальна кількість яких складає 16 ракет. 


РФ порушує Міжнародну конвенцію  


Судна країни-агресора здійснювали рух із порушенням Міжнародної конвенції з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS). Так, за добу в інтересах РФ прохід Керченською протокою здійснили: 


  •  до Чорного моря — 34 судна, з них 11 суден продовжили рух у напрямку протоки Босфор; 

  • до Азовського моря — 13 суден, з них 4 судна рухались з протоки Босфор.  


Нагадаємо, що вже вдруге за 2 тижні російська сторона в Спільному Координаційному Центрі (СКЦ) в Стамбулі блокує інспекції українських суден із зерном. Саботаж перевірок в Босфорі напряму впливає на вартість продовольства, а зростання ціни на 1% призводить до голоду приблизно 10 млн людей.  


Також зазначимо, що нещодавно уночі ворожі БпЛА типу Shahed-136 здійснили атаку по Одещині. Сили ППО знищили більшість ворожих дронів, втім є влучання в об'єкт рекреаційної інфраструктури.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися