Важливо

Одеситам не рекомендують купляти авіаквитки через Air Moldova: в чому причина

Уряд не планує допомагати приватній авіакомпанії

У Air Moldova знову сталася неприємність: авіакомпанія почала масово скасовувати рейси, а співробітники не отримують зарплату вже три місяці. Зважаючи на цю ситуацію, одеським пасажирам слід 10 разів подумати чи варто купляти квитки через цю авіакомпанію


Про це одеський авіаексперт Вадим Біленький повідомив у Facebook. 


Нещодавно Air Moldova скасовувала рейси через нестабільну безпекову ситуацію в Молдові. Тоді з чотирьох літаків летів тільки один, і українська авіакомпанія SkyUp надала в оренду свої літаки. Зараз Air Moldova знову стикається з проблемами: банк, в якому компанія обслуговується, не проводить платежі за авіаквитки, а співробітники не отримують зарплату. Учора було скасовано майже всі рейси Air Moldova, і використовується лише один літак, взятий в лізинг від SkyUp.


З огляду на те, що зараз клієнти масово попросять гроші за невиконання рейси, а розумні відразу звернуться до банку робити чарджбек, то ситуація ще більше погіршиться. Тож я порадив би швидко звертатися до свого банку і робити чарджбек за невиконаний рейс, — написав Вадим Біленький.


Попри цю ситуацію, уряд не планує допомогти приватній авіакомпанії. Раніше Air Moldova була державною авіакомпанією, але її приватизували під час минулого проросійського уряду. Однак, якщо ситуація з авіакомпанією стане невирішуваною, її можуть націоналізувати знову.


Міністр транспорту Франції Клеман Бон повідомив, що Україна працює над механізмом відкриття авіапростору для літаків цивільної авіації. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Європейська правда".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися