Нова система контролю ваги на Одещині: порушення на півмільйона грн за перший тиждень

Загалом в Одеській області три таких системи

За перший тиждень роботи системи WIM на Хаджибейському мосту з 6 смугами руху зафіксовано порушень на понад 500 тис. грн. Ця ділянка дороги є однією з найбільш завантажених на трасі М-05 Київ — Одеса.


Про це повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області


Через посилений трафік перевірити усі вантажівки на наявність порушень було неможливо. Однак, завдяки новій системі WIM, перевантаження фіксуються в автоматичному режимі. Автоматичний контроль габаритно-вагових норм на Хаджибейському мосту застосовує штрафи відповідно до перевищення ваги вантажівки відносно встановленої норми. 


За порушення габаритно-вагових норм, штрафи складають: 


  • від 5 % до 10 % - 8 500 грн; 

  • від 10 % до 20 % - 17 000 грн; 

  • від 20 % до 30 % - 34 000 грн; 

  • понад 30 % встановленої норми - 51 000 грн.


Радимо перевізникам дотримуватися встановлених габаритно-вагових норм. Це дозволить зберегти дорожню мережу країни та уникнути правопорушень, — йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що з 24 квітня Укртрансбезпека відстежує порушення габаритно-вагових норм на в'їзді в Одесу автоматично. На автодорозі М-05, Київ – Одеса розташовано ще одну WIM-систему (WIM 49).


Також зазначимо, що через суттєве потепління, на Одещині підрядні організації ліквідовують ями та вибоїни на дорожньому покритті для підвищення безпеки дорожнього руху. Асфальт суттєво пошкодився внаслідок осінньо-зимового періоду та через збільшення інтенсивності руху на автошляхах  області. Роботи виконують гарячими асфальтобетонними сумішами.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися