Для капітального ремонту ліфтів в Одесі необхідно майже 3 млрд гривень

Наразі ремонту потребують майже дві тисячі ліфтів

На сесії міськради Одеси було повідомлено, що в місті потрібно зробити капітальний ремонт 1800 ліфтів, що вимагає великих фінансових зусиль. Проте міська влада наразі не має достатньо коштів для ремонту, який здійснюють ОСББ або домоуправління.


Про це повідомила директорка Департаменту міського господарства Одеси Наталя Мостовська на сессії міськради.


Для капітального ремонту та заміни всіх аварійних ліфтів у місті необхідно 2 мільярди 700 мільйонів гривень. За словами Мостовської, якби мешканці будинків були більш відповідальні щодо користування ліфтами, то місто не потребувало б такої великої кількості ремонтів. Згідно зі законом, ОСББ або домоуправління разом із мешканцями будинку мають забезпечувати поточний ремонт техніки.


Міська влада не має достатньо коштів, щоб забезпечити капітальний ремонт усіх ліфтів одразу. Зараз у місті відсутні достатньо коштів та підрядників, щоб забезпечити ремонт великої кількості ліфтів. Тому програма капітального ремонту розтягнута на кілька років, а гроші на ремонт виділятимуться поступово.


Також, “Коментарі” писали, що на засіданні сесії міськради Одеси було озвучено подальші кроки у зв'язку з вступом міста до ЮНЕСКО. Морський порт планують перевести з під охорони всесвітньої спадщини до буферної зони.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися