День пам’яті та примирення: в Одесі пройшла церемонія покладання квітів

Представники влади та громадськості вшанували жертв Другої світової війни

У День пам'яті та примирення, керівництво області та міста, а також представники громадськості, взяли участь в церемонії покладання квітів до пам'ятника Невідомому Матросу в Одесі. Це важлива подія, яка згадує всіх тих, хто боровся проти нацизму і загинув у Другій світовій війні.


Про це повідомляє пресслужба Одеської РВА.


Під час церемонії, присутні вшанували жертв війни та висловили свою повагу тим, хто пройшов фронтовими дорогами Другої світової війни, пережив тяжкі роки окупації та пекло нацистських концтаборів. Начальник Одеської районної військової адміністрації побажав, щоб на Україні знову запанував мир та спокій, а у серцях людей ніколи не згасав вогник надії на щасливе мирне майбутнє нашої країни.


Пам’ять про Другу світову війну непідвладна часу. Великими людськими втратами, руйнуванням міст та сіл, знищенням культурних та історичних цінностей заплатив народ України за право жити та працювати на своїй землі, бути вільною та єдиною державою. На жаль, війна знову прийшла кривавим поступом на українську землю, і нам через майже 80 років, знову доводиться відстоювати свободу та територіальну цілісність нашої держави. Продовжуючи славетні героїчні традиції старших поколінь, сучасні захисники,  Збройні Сили України, сьогодні самовіддано з гідністю та честю боронять від ворогів та окупантів рідну землю, — йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що День пам'яті та примирення щорічно відзначається в Україні 8 травня, як день завершення Другої світової війни в Європі. Це свято є символом скорботи та пам'яті всіх жертв війни й нагадує про важливість збереження миру і гармонії у світі.


Також “Коментарі” писали, що Національна поліція України забезпечуватиме порядок в Одеській області під час відзначення Дня пам'яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Працівники Національної поліції, Національної гвардії та інші представники сил оборони будуть посилено діяти на території регіону.

Джерело: https://t.me/OdeskaRDA/6065


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися