Чи буде ще один обстріл: скільки “Калібрів" та ворожих кораблів в Чорному морі

Ворог тримає ракетоносії напоготові

Станом на 11:30, 8 травня, на бойовому чергуванні в Чорному морі знаходяться 15 ворожих кораблів. Серед них 4 ракетоносії, і загальна кількість ракет "Калібр" може сягати до 32 штук.


Про це повідомляє пресслужба Військово-Морських Сил Збройних Сил України.


В ОК “Південь” прокоментували ймовірність застосування ворогом “Калібрів” в ці сакральні для них дати. Там оцінили її, як достатньо високу.


Вони використовують Х-22 у яких похибка понад пів кілометра і вже не першу ніч намагаються атакувати з бомбардувальників. Проте ворог може застосувати високоточну зброю, якою є “Калібри”. Цілком ймовірно, що під час використання Х-22, вони могли виявляти де працює ППО для того, щоб високоточною зброєю обійти ці напрямки й зробити свою “чорну справу”. Треба усвідомлювати, що ракетоносії продовжують чергування та перебувають напоготові, а Х-22 в них ще є, — зазначила керівниця пресцентру Сил охорони та оборони Оперативного командування "Південь" Наталя Гуменюк.


Ситуація в інших морях

   

Варто також звернути увагу на ситуацію в Азовському та Середземному морях. В Азовському морі наразі знаходиться лише один ворожий корабель, але в Середземному морі — п’ять. Один з них є носіями крилатих ракет "Калібр", загальний залп яких становить чотири ракети.  


Порушення Міжнародної конвенції  


Судна країни-агресора здійснювали рух із порушенням Міжнародної конвенції з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS). Так, за добу в інтересах РФ прохід Керченською протокою здійснили:  


  • до Чорного моря — 18 суден, з них 2 судна продовжили рух у напрямку протоки Босфор;  

  • до Азовського моря — 6 суден, з них 1 судно рухалось з протоки Босфор. 


Нагадаємо, що на Одещині ворожа авіація завдала удару, використовуючи ракети Х-22, по складу одного з продовольчих підприємств та по рекреаційній зоні на узбережжі Чорного моря. На ранок 8 травня пожежу, що виникла після удару, було успішно ліквідовано одеськими рятувальниками.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися