Премія в понад мільйон гривень: справу щодо корупції в порту “Южний” скеровано до суду

Працювала ця схема під час пандемії COVID-19

НАБУ та САП направили до суду справу про зловживання владою та заволодіння бюджетними коштами. Вона стосується посадовців Державного підприємства "Морський торговельний порт "Южний" (ДП "МТП "Южний").

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України.

Загалом по цій справі обвинуваченими проходять три особи (посади вказані на момент вчинення злочину): 

  • виконувач обов’язків директора ДП "МТП “Южний”;

  • головний бухгалтер ДП "МТП “Южний”;

  • заступник директора ДП "МТП “Южний”.

Деталі справи

За даними слідства, з квітня по серпень 2020 року під час дії карантинних обмежень через COVID-19, встановлених законом щодо виплати заробітної плати посадовцям на рівні не більше 47,2 тис. грн, в.о. директора ДП "МТП “Южний” забезпечив собі зайве нарахування заробітної плати. Ці дії були вчинені за попередньою змовою з головним бухгалтером та заступником директора порту. В результаті понад 1,3 млн грн державних коштів були “покладені собі до кишені”, що є порушенням згідно з ч. 5 ст. 191 КК України.

Також “Коментарі” писали, що у справі про корупційну схему, яка призвела до понад 26,8 млн грн збитків для громади Миколаєва, НАБУ та САП скерували обвинувальний акт до суду 5 травня 2023 року. Справа стосується незаконного заволодіння бюджетними коштами, які були спрямовані на реконструкцію Соборної площі у місті Миколаїв, та їх подальшу легалізацію.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися