В Одесі вперше відзначили День Європи: як це було

Колишнє свято Дня перемоги відійшло у минуле

Тепер в нашій державі День Європи відзначають саме 9 травня, і сьогодні в Одесі вперше урочисто підняли прапор Європи у цей день. На Думській площі відбулася урочисто підняли прапор Європейського Союзу.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради. 

Також прапор ЄС підняли військові на флагштоку поруч з прапором України біля будівлі Одеської облради у присутності керівництва Одеської ОВА та міста.

8 травня 2023 року Президент України Володимир Зеленський підписав Указ, згідно з яким в Україні установлюється День Європи, який відзначатиметься щороку 9 травня спільно з державами Європейського Союзу. 


Своїми діями ворог ще більше згуртував нас із європейськими країнами, зміцнив  впевненість українців в європейській приналежності. Одеса дякує всім, хто підтримує нас у боротьбі за свободу та волю. Ми низько схиляємо голову перед кожним, хто віддав своє життя за Україну. Мирного українського неба, здоровʼя та благополуччя! Зі святом! Разом до Перемоги, - сказав мер Одеси Геннадій Труханов. 


Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у День пам'яті та примирення, керівництво області та міста, а також представники громадськості, взяли участь в церемонії покладання квітів до пам'ятника Невідомому Матросу в Одесі. Це важлива подія, яка згадує всіх тих, хто боровся проти нацизму і загинув у Другій світовій війні.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися