Спрощена система дипломування моряків: перші результати

Майже 2000 кваліфікаційних документів видали морякам за новою системою

У результаті проведеної перебудови та диджиталізації системи, Міністерство відновлення встановило спрощену та прозору процедуру проходження іспитів та отримання кваліфікаційних документів для моряків. Ці процеси відбуваються відповідно до міжнародних вимог.


Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Нова процедура є відповідною до міжнародних вимог та єдиним кваліфікаційним тестом для моряків на підтвердження/подовження кваліфікації є всесвітньо визнаний тест CES 6.0. Цікаво, що результати іспиту автоматично оформлюються за допомогою системи комп'ютерного тестування, що знижує ризик зовнішнього впливу на результати.

За новою системою дипломування, понад 1000 моряків отримали рішення від Державної кваліфікаційної комісії моряків про видачу кваліфікаційних документів, в результаті чого Адміністрація судноплавства видала понад 1800 документів.

План Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури – максимально зацифрувати державні послуги та мінімізувати корупційні ризики. Системна корупція у сфері дипломування моряків повинна відійти у минуле. Наступний крок – запуск послуг для моряків через портал Дія, — йдеться в повідомленні.


Щоб отримати кваліфікаційні документи, морякам треба звернутись до Адміністрації судноплавства або Моррічсервіс у встановленому порядку. Державна кваліфікаційна комісія моряків працює у Києві та Одесі.


Нагадаємо, що Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України оголосило про продовження терміну дії кваліфікаційних документів моряків до 31 грудня 2023 року. Рішення було прийняте через війну на території України, розпочату Російською Федерацією, а також через обмеження, спричинені пандемією COVID-19.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися