Українські моряки отримали продовження терміну дії кваліфікаційних документів

Рішення стосується тих моряків які наразі перебувають у рейсі

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України оголосило про продовження терміну дії кваліфікаційних документів моряків до 31 грудня 2023 року. Рішення було прийняте через війну на території України, розпочату Російською Федерацією, а також через обмеження, спричинені пандемією COVID-19.

Про це повідомляє голова Адміністрації судноплавства Євген Ігнатенко. 

Продовження терміну дії кваліфікаційних документів моряків стосується українських моряків, які перебувають у рейсі, а також тих, чий термін дії документів закінчився у період з березня 2020 року або закінчиться найближчим часом. Для моряків, які знаходяться в Україні, діє єдина законна процедура дипломування, визначена постановою Уряду від 30 грудня 2022 року.

Нагадаємо, що суд ухвалив рішення на користь прозорого дипломування моряків. Реформу процедури дипломування моряків не будуть скасовувати. Таке рішення прийняли під час засідання Шостого апеляційного адміністративного суду.

Також “Коментарі” писали, що моряк з Одеської області виграв судову справу проти Білгород-Дністровського районного територіального центру комплектування, яку розглянув Одеський окружний адміністративний суд 13 березня.

Також зазначимо, що судно Negmar Cicek, яке вирушило з порту "Чорноморськ" на Одещині, доправило гуманітарний вантаж – 30 тисяч тонн пшениці до порту Саліф у Єменській Республіці. Загалом це шоста партія зерна в межах ініціативи Grain from Ukraine.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися