Жителі Одещини можуть подати на компенсацію за пошкоджене житло

Подати заявку на допомогу можна в "Дії"

З 10 травня в Україні запрацювала програма компенсації за пошкоджене житло під назвою "єВідновлення".  Всі громадяни, чиє житло отримало незначні пошкодження внаслідок збройної агресії рф і яке ще не було відремонтоване, зможуть скористатись послугою 

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Заявок вже тисячі і система перевантажена. Наші технічні команди вже працюють над недоліками і усунуть їх впродовж найближчого часу. Тож якщо вам ще не вдалося скористатися послугою — не хвилюйтеся, спробуйте зайти в застосунок пізніше, - наголосили у міністерстві. 

Українці отримають державну допомогу для відновлення свого житла. Це стосується квартир, приватних будинків та інших житлових приміщень, наприклад кімнат в гуртожитку. Кошти виділяють, перш за все, на заміну вікон чи дверей, ремонт покрівлі тощо.

Подати заявку на допомогу можна в "Дії" і вже протягом місяця спеціальна комісія при громаді повинна прийняти рішення щодо надання такої допомоги.

Кому віддаватимуть пріоритет 

Пріоритет надаватимуть: учасникам бойових дій, людям з інвалідністю внаслідок війни, ветеранам війни, членам сімей загиблих військових, мобілізованим, багатодітним родинам, людям з інвалідністю І та ІІ групи, батькам-вихователям дитячого будинку сімейного типу, а також опікунам/піклувальникам, прийомним батькам та патронатним вихователям, дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування.

Як отримати допомогу:

– подати інформаційне повідомлення про пошкоджене майно через "Дію";

– відкрити рахунок "єВідновлення" в банку;

– подати заяву на компенсацію через "Дію";

– дозволити комісії місцевої ради обстежити майно та надати їй документи (на пільгу та право власності).

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у результаті проведеної перебудови та диджиталізації системи, Міністерство відновлення встановило спрощену та прозору процедуру проходження іспитів та отримання кваліфікаційних документів для моряків. Ці процеси відбуваються відповідно до міжнародних вимог.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися