В Одесу направляється французький корвет

Корабель ВМС Франції Commandant Birot випливає з Батумі до Одеси

Корвет ВМС Франції Commandant Birot, увійшов минулого тижня в Чорне море, направляється в Одесу. Про це повідомляє АрміяInform.

З 22 по 25 листопада корвет Commandant Birot відвідував порт Батумі в рамках військового співробітництва між Францією і Грузією, а тепер слідує в Одесу.

Зазначимо, що це не перший візит французьких ВМС в регіон. Зокрема, в Одесу вже заходили фрегати ВМС Франції "ЛаФейетт" і "Гепратт", тральщик Capricorne (M653). Також влітку цього року в Чорне море заходило розвідувальне судно A759 DupuydeLom.

Корвет Commandant Birot був прийнятий на бойове чергування ВМС Франції в 1984 році. Він названий на честь Роджера Біро, командира корвета сил Вільної Франції "Мімоза", який був потоплений німецьким підводним човном у ніч з 8 на 9 червня 1942.

Судно постійно базується на французької військово-морській базі в Тулоні. Основні завдання корвета – це підтримка стратегічних підводних сил, розвідка і спостереження за морськими пересуваннями.

Корабель відноситься до класу легких корветів. Його довжина 80 метрів, ширина – 10, водотоннажність корабля 1350 тонн. Швидкість – 24 вузла, а максимальна дальність плавання 4500 миль. Екіпаж складається з 90 чоловік.

На озброєнні Commandant Birot знаходиться 100-мм гармата Mle 68 із системою управління вогнем Najir і CMS LYNCEA, дві 20-мм зенітні установки F2, чотири кулемети калібру 12,7, чотири торпедних апарату і чотири пускові установки з ракетами "Экзосет".

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", повернені Росією українські кораблі прибули у військову гавань Очакова.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися