Контрнаступ може бути не тільки по суші: Гуменюк про ситуацію в Чорному морі та страхи росіян

Щоб збільшити кількість ракетоносіїв ворогові може знадобитися лише 2-3 години

Наразі в Чорному морі досить потужний шторм. Ворог хоч і дещо зменшив кількість своїх кораблів на бойовому чергуванні, але кількість ракет які несуть загрозу залишається великою. 


Про це повідомила керівниця пресцентру Сил охорони та оборони Оперативного командування "Південь" Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону.



Корабельне угруповання ворога зберігається у розгорнутому стані — це 11 одиниць. З них залишилось 2 ракетоносії — це 16 "Калібрів", готових до використання. Дещо менше, ніж було у період проведення ракетних атак, пов’язаних з їх сакральними датами. Знаємо, що інші ракетоносії заведені у пункти переспорядження та можуть повернутися протягом 2-3-х годин, тому розслаблятися зарано", - зазначила керівниця пресцентру ОК "Південь".



Наталя Гуменюк додала, що перед наступною атакою, росіяни ймовірно візьмуть невелику паузу. Адже їм необхідно назбирати та підготувати необхідну кількість ракет. Також ворог активізував розвідувальні безпілотники над Чорним морем, скоріш за все це пов’язано з тим, що вони переймаються, оскільки контрнаступ може бути не тільки по суші.


Нагадаємо, що у ніч на 9 травня 2023 року ворог здійснив обстріл України, випустивши 25 крилатих ракет морського та повітряного базування. Близько 22:00 8 травня з ракетоносіїв у Чорному морі вісім крилатих ракет "Калібр" були направлені на східні регіони країни, однак усі вони були знищені ППО. 


Також, “Коментарі” писали, що на Одещині ворожа авіація завдала удару, використовуючи ракети Х-22, по складу одного з продовольчих підприємств та по рекреаційній зоні на узбережжі Чорного моря. На ранок 8 травня пожежу, що виникла після удару, було успішно ліквідовано одеськими рятувальниками.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися