Надія на відновлення популяції: на Одещині народився унікальний малюк

Стадо не підпускає людей близько

На Одещині у стаді куланів у степовому вольєрі з’явився малюк. Це другий кулан, який народився в Тарутинському степу після повернення виду в регіон.

Про це повідомили в організації Rewilding Ukraine.

Торік у стаді, випущеному на волю до степу, народилося перше дитинча кулана за останні кілька сотень років.

Наша команда радіє, що цього року народився ще один малюк, що дає надію на майбутнє місцевої популяції кулана. За останні три роки кілька груп куланів були випущені у Тарутинський степ в рамках програми повернення виду, що давно зник з регіону, - розповіли у Rewilding Ukraine.


Тварини приїхали до Тарутинського степу з Біосферного заповідника "Асканія-Нова", який зараз знаходиться під окупацією, тому подальші випуски відкладені до звільнення території. На жаль, стадо не підпускає людей близько, тому сфотографувати малюка поки що не вдається.

Що відомо про тварину 

Кулан, або іншими словами азіатський дикий осел, є родичем зебр, африканських ослів, диких коней, і відноситься до сімейства кінських. Є кілька підвидів, і ці підвиди відрізняються один від одного зовнішнім виглядом. Він розвиває швидкість до 65 км/год і може бігти так порівняно довгий час. Навіть малюк, який народився всього тиждень тому, бігає зі швидкістю 40 км/ч.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Одеському зоопарку у пари зебр Гранта народилося дитинча. Зараз зебреня почувається добре, освоюється в загальному вольєрі і весь час перебуває біля матері.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися